Hulforbindelse: Spelunking på næste niveau i Sagada, Filippinerne

Hulforbindelse: Spelunking på næste niveau i Sagada, Filippinerne

Jeg var bekymret for en ting og kun én ting, da jeg stod ved mundingen af ​​Lumiang Cave, ved at starte vores hulforbindelse med at sprænge turné med venner-sømmen på mine shorts. Der er noget, som jeg ikke nævnte, da jeg bloggede om mit Sumaguing Cave Adventure året før – at sømmen på mine shorts, skridtdelen, rev fra hinanden midt i aktiviteten. God ting, ingen bemærkede. (Eller måske ingen bragte det op, selvom de bemærkede.)

Jeg troede, jeg lærte min lektion. Men til hulforbindelse glemte jeg fuldstændigt at komme i min robuste, mest holdbare shorts. Det par, jeg havde på, var noget, jeg fik til kun P60, og jeg var lidt helt bekymret for, at det ville svigte mig lige når jeg strækker mine ben til at hoppe fra den ene væg til en anden, og afslørede noget, der ville gøre turen bedømt som R- 18. Men det var for sent at gøre noget den gang. Jeg regnede med, at jeg bare ville krydse, hvad der skulle krydses på den mest yndefulde måde, som jeg kunne, hvis det nogensinde var muligt, og tjekke nu og da, hvis den afgørende søm stadig var intakt.

Så der, på trods af at vide, hvor hård og anstrengende denne tur ville være, og med risikoen for at lyde sleazy, var jeg mere bekymret for min lysken mere end noget andet. Men denne bekymring forsvandt straks, da de udfordringer, vi stod overfor, slettede hurtigt alle de fjollede og lavvandede vrøvl, jeg havde i tankerne.

Mine venner nyder deres første Cave Connection Adventure!

Hvad er dækket i denne vejledning?

Cave Connection Experience: Fra Lumiang Cave til Sumaguing Cave
Nogle nyttige tip
Cave Connection Tour Rates
Hvor skal man bo i Sagadasearch for flere Sagada -hoteller!

Flere tip til YouTube ⬇ Relaterede indlæg:

Cave Connection Experience: Fra Lumiang Cave til Sumaguing Cave

Før denne rejse havde jeg været i Sagada to gange, og ved begge lejligheder valgte jeg at gøre den sumaguering af hulen Spelunking Tour. På mit tredje besøg var gruppen enig i, at det var på tide at op bestemmelsessted.

Cave Connection Tour starter ved Lumiang Cave, et gravsted, hvor hundreder af kister er stablet som en del af den lokale tradition. Ved mundingen af ​​Lumiang blev vi samlet omkring vores rejseguider fra Saggas (Sagada ægte Guides Association), der orienterede os om, hvad vi kan forvente indeni, og hvordan vi kan gøre vores turné let, underholdende og frem for alt sikkert. Omkring os var nogle ødelagte kister og menneskelige rester, som alle var rodet af et jordskælv for flere år siden, ifølge guiderne.

En af vores guider i Lumiang Cave
Efter at have tændt lamperne spurgte vores rejseguider os, om vi ville udlevere vores kameraer til dem, så de kunne tage billeder af os, da vi kravlede, klatrede, rappellerede og pressede os gennem spalterne og hullerne mellem klipperne. Desværre valgte jeg at ikke medbringe et kamera til denne rejse, for jeg var bekymret for, at jeg enten ville bryde det eller våde det eller begge dele. (Således bruger jeg billeder af en ven, der var med mig til dette blogindlæg! Yay!)

De første par minutter var lette. Men det var den eneste lette tid i hele Spelunking Tour. Vi befandt os overfor en stor klippe med et lille, lille hul, og vi fik at vide, at vi skulle gennemgå det. Den første tanke, der sprang i mit hoved, var: “Hvordan skal min ølmage komme forbi det hul?” Men det var ikke det rigtige spørgsmål at stille, jeg indså, da jeg satte hovedet ud og kiggede. Bag åbningen var en stejl næsten lodret klippe. Vores guider var overbeviste om, at (1) jeg ville passe, og (2) jeg kunne komme mig ned, så jeg sagde bare til mig selv, hvad pokker. bare gør det. Naks, Nike Tagline.

Det er min ven Jenny! Alle smil!
Det er Jay, der ejer alle de billeder, jeg har sendt på denne post.
Det var bare den første af de mange fysiske udfordringer, der gjorde noget beklagelse af, at jeg ikke hyppige gymnastiksalen eller tog mine PE -klasser alvorligt. Der var en række nedstigninger og opstigninger, klatring og rappellering, gennemsøgning og scooting, greb på vores guide’s skulder og tråd på knæet, forbandelse og bøn og mere! Der var endda en del, hvor vi måtte modige en otte meter pool fyldt med koldt, koldt, koldt vand! Men det var alt sammen sjovt. Når alt kommer til alt blev vi taget godt af af vores inspirerende rejseguider!

Kold!
Vi brugte lang tid på at hvile på et sted, som de kalder “dansesal” på grund af dets brede flade funktion. When we decided to move on, we found ourselves in a familiar place — Sumaguing Cave! Jeg genkendte rockformationerne øjeblikkeligt. since I was already pretty spent, I opted to just cut my trip and head back to the bright world above instead of exploring Sumaguing Cave all over again. Others in our group completed the tour.

Some useful Tips

Planning to take the Cave connection Spelunking Tour, too? let me share with you some tips that you might want to consider. These tips are the same with the ones I posted for Sumaguing Cave. I just added a couple more notes.

Wear a sturdy pair of sandals with a good grip. While shoes make perfect sense in many trekking tours, a pair of sandals with straps around the ankles and feet will work best (I think). Although many visitors who wear flip-flops complete the tour scratch-free, I do not recommend this to everyone because it tends to slide everywhere especially on wet areas of the cave. There are slippery parts so make sure your footwear has good grip.

Bring a flashlight. Get the type that you can strap around your head. Your guide will bring a powerful lamp (sounds magical, huh?) but it pays to have a light source that you can control so you can see more and better.

Wear light clothes. You will get wet and dirty. There are pools (and they are really cold) inside and you will have to dip in them in the course of the tour. There are shower rooms at the store near the mouth of Sumaguing Cave. should you wish to take a shower, you may use them for a minimal fee.

Bring a waterproof, shockproof camera. You can still use an ordinary camera and let one of the guides hold it for you, though. They really have this Spiderman-like balance-thing going on about them that they seem to not slide or fall or whatever. but to be on the safe side, just bring a water-proof, shock-proof camera.

Implement a buddy system especially if you’re a big group. The guides always check if the group is complete. You can make it easier for them if you do a buddy system.

Listen to your tour guide. They go in, around, and out of this cave more often than you can imagine. They know what they’re talking about. listen to them. It’s for your own safety and pleasure.

Og selvfølgelig:

7. Wear a pair of durable shorts. Your flexibility will be tested here and the last thing you want is to unintentionally show your *woohoo* while trying to go down and everyone is looking up.

While it was one of the most physically challenging activities I had tried while traveling, I thoroughly enjoyed the experience. I came out of that cave totally spent, exhausted, and unbelievably hungry. However, there was a great deal of satisfaction, fulfillment, and yes, pride after finishing it. will I do it again? sikkert ikke. but who knows?

And the big question, what happened to my shorts? Perfekt. just like the whole experience.

Cave Connection Tour Rates

Here are the rates as of April 2019.

Guide Fee:
P1000 (good for 1-2 pax).
P500 per additional person

Two-way transportation (optional):
P400

Where to stay in Sagada

Kenlibed Inn. check rates & Availability!

Sagada Heritage Village. check rates & Availability!

Shamrock Tavern Inn. check rates & Availability!

Coffee Heritage house and Hostel. check rates & Availability!

Rocky Valley Inn. check rates & Availability!

Search for more Sagada Hotels!

Photos by Jay Leano

Flere tip til YouTube ⬇

Relaterede indlæg:

LUMIANG BURIAL CAVE in Sagada, Philippines

The Hanging Coffins at Echo Valley: Sagada, Philippines

BOMOD-OK FALLS, SAGADA: What to expect

That thing Called Kiltepan Sunrise: Sagada, Philippines

Sagada Bonfire Fest in mountain Province, Philippines

Sagada Weaving: mountain Province, Philippines

Lemon Pie House: Where to eat in Sagada, Philippines

The Yoghurt House, Sagada: A Love-Hate Affair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *