Ana Desetnica: Ljubljanas fantastiske Street Theatre -begivenhed

Ana Desetnica: Ljubljanas fantastiske Street Theatre -begivenhed

Adventurous Kate inkluderer tilknyttede links. Hvis du foretager et køb med disse links, vil jeg kompensere uden ekstra omkostninger til dig. Tak!

Del på Twitter
Del på facebook
Del på Pinterest
Del på e -mail

Jeg koster denne sommertid, der går til finurlige såvel som usædvanlige fester i hele Europa. Min allerførste festrejse tog mig til Irland og Limerick, City of Culture. Min anden tog mig med til en ekstremt anden destination såvel som et land, jeg havde længtes efter at se i årevis: Slovenien.

Tillad mig at introducere dig til Ana Desetnica, Street Theatre -fejringen af Ljubljana. I fire dage i begyndelsen af juli bringer masser af gadeudøvere deres vilde, zany såvel som kreative handlinger til Sloveniens finansieringsby.

Ljubljana vedrører livet

Først og fremmest er Ljubljana en by direkte ud af et eventyr. De strålende farvede bygninger, de brostensbelagte gader, slottet på en bakke – jeg følte, at jeg var i en Disney -film! Jeg faldt som med Ljubljana vanskelig såvel som hurtig, såvel som det er på listen over mine foretrukne byer i verden nu.

I denne by virker det bare naturligt, at forestillinger, der spredte tilsyneladende ud af intetsteds – jeg kunne ikke forestille mig et meget mere ideelt sted for en Street Theatre -festival.

Én ting, som jeg kunne lide ved Ana Desetnica, var, at ingen af forestillingerne startede indtil kl. 16.30. På den måde får du tid til at strejfe rundt i byen såvel som at gøre dine egne ting uden at føle sig presset til at fange forestillinger hele dagen.

Og der er så meget at udføre i Ljubljana, men min foretrukne ting at gøre, mens jeg rejser, er at sidde i en café såvel som at føle, at jeg er en del af byen. Ljubljana er chock fuld af caféer – de spilder ud i alle retninger! Jeg var så glad som en musling. Som introvert havde jeg brug for fredelig tid til at afbalancere alle forestillinger, såvel som Ljubljanas cafeer hjalp mig bestemt på det mål.

Forestillingerne

Alt går på Ana Desetnica. Forestillingerne varierer fra dans såvel som gadeteater til interaktiv historiefortælling, jonglering, dans, musik, improv og forestillinger til børn. Jeg vil oplyse, at størstedelen af dem er børnevenlige såvel som ikke inkluderer nogen form for talesprog, hvilket gør dem tilgængelige for det største publikum.

Her er et par af de bemærkelsesværdige:

Den ukrainske gruppe Teatr Brovi udførte som de “farvede mænd” – det så sjovt såvel som vidunderligt ud i starten, men det viser sig, at det var et satirisk håndtag Den Europæiske Union.

Dan le Guy er kendt for at være i stand til at forme en hel del ping pong-sfærer i munden (lav dine egne vittigheder). Han lavede et klodset show inklusive rekvisitter såvel som var utroligt godmodig over de frustrerende børn, der kastede vand på ham. Tro det eller ej, han er ikke fransk – han er en australier, der nu bor i Estland.

Italiens Faber Teater var en konglomeration af “korte” (musikere) såvel som “høje” (mænd på stylter), der optrådte sammen på pladsen.

Det blev skræmmende, da de korte kom ind …

Og i et stykke tid så det ud til, at de virkelig dræbte de høje mænd. Ikke længe.

Men en af mine favoritter var italiensk MC Fois, hvis show “Love Me!” var den sjoveste af festivalen.

Det var først en blanding af dans, jonglering samt improv-komedie fra Conchita Wursts længe mistede bror. Dog valgte han sin åndekammerat i publikum …

Forsøgte at få ham til at gøre Macarena …

Fik ham til kjole såvel som dans …

Og fik ham derefter til at stribe.

Han afsluttede ved at poppe en ballon med en pisk, mens han blev foldet sammen. (Se den bit røde ballon midt i pop til venstre for røg?)

Du kan se MC fois i aktion her:

De sidste forestillinger om natten havde en tendens til at være den mest bemærkelsesværdige såvel som mørke. Intet var R-klassificeret, men det var den type forestillinger, der ville give unge mareridt.

Den allerførste aften var det en forestilling af Sloveniens KDPM Street Theatre Company. Der var fyrige eksplosioner, da to operasangere sang hjemsøgende, og en fyr, der optrådte som den stakkels mand fra ægte detektiv, spillede en brændende violin.

På min anden aften var den sidste forestilling af det slovenske/franske hold Vertigo: En dame hængende fra en sele, da muren lyste op med et vildt landskab. Hun løb sidelæns langs vejen, da landskabet ændrede sig (og en marionet ved navn Bruno dukkede op nu såvel som for at håne hende). Dette var et virkelig tydeligt show, og jeg har aldrig set noget lignende.

På min tredje aften var den endelige forestilling et virkelig snoet håndtag Alice i Eventyrland af den slovenske teaterforretning Amanitas. Der var medicinsimuleringer og en fyrig jumprope såvel som fyr med gevirer på stylter; På et tidspunkt skrællede den hvide kanin virkelig huden af. Det er ham i muskelmassen til venstre.

En overraskende overkommelig festival

Mens jeg var i Ljubljana, blev jeg ramt af, hvor meget af en lejlighedskøb denne fest var. Fester inkluderer typisk skyhøje priser, men det var ikke SInull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *