En strand jul, by i røg og middag på tennis

En strand jul, by i røg og middag på tennis

godt nytår – og godt nyt årti også! Det synker stadig i, at det endelig er 2020, et år, der føltes lige så meget som en sci-fi-dato, som 2000 gjorde i 90’erne, hvis det giver mening.

For lidt mere perspektiv – som om vi har brug for mere af det – sendte en ven mig et meme forleden, der simpelthen “2050 er så langt væk som 1990.”

Kastede du bare lidt op i munden?

Alligevel, som min far kan lide at sige, er vi her nu, så lad os få mest muligt ud af det. 2020, her er vi.

Og med en vidunderligt kølet jul og en lavmælt Nye, har Christina og jeg føler, at vi er klar til at se på starten af ​​dette nye år.

Vi håber, at du nyder denne ugentlige udgave og endnu en gang, godt nytår alle sammen.

Jim & Christina XX

Med al den rejse, vi har gjort for nylig (tjek statistikken i vores introduktion til vores bedste af 2019 -indlægget for statistikken), er vi glade for at holde sig relativt tæt på hjemmet – et sted vi føler, at vi virkelig kan slappe af uden Mærkeligt pres rejseforfattere føler, når de går nogen steder.

Port Stephens – cirka tre timer nord for Sydney – har været en familiefavorit i årevis nu. Christinas søster har et sommerhus her oppe, og vi sætter alle fødderne op for at nyde fred og ro i denne smukke by.

Her er et link til vores bibliotek med historier om Port Stephens og også vores vigtige guide til Port Stephens.

Hvordan er det for Christmassy? Fra det lille træ og grime julemandsservietter til skinken, rejerne og flasken boblende. Dette er måden at gøre det på!

Og efter at vi er fulde af rejer og skinke (som om det kommer til at ske!) Får jeg min signatur macadamia shortbread cookies. Disse er et hit hver gang jeg laver dem – vi handlede endda med vores naboer sidste år.

En bunke af disse dårlige drenge i bytte for den mest utrolige stenede vej, vi nogensinde har haft. Her er opskriften på for Rocky Road forresten – det er faktisk vores mest populære historie fra 2019!

For at afbalancere det lidt, er der også dette lækre frugtfad. Jeg var ikke klar over, hvor godt jordbær og passionfruit går sammen før.

For noget lidt anderledes er vi i dag i Newcastle – kun ca. 30 minutter fra Port Stephens.

Denne by plejede at være ret industriel uden så meget at tilbyde, men i disse dage er det et rigtigt knudepunkt for turisme. Dette syn på de fantastiske farvande omkring Newcastle er fra et afsnit af Memorial Walk dedikeret til ANZACS.

Kører fra Strzelecki Lookout (hvor du kan parkere), følger Memorial Walk den høje kystlinje, indtil den forbinder til Yuelarbah -sporet, der fortsætter ned til Merryweather Beach og videre.

Faktisk er dette en del af Great North Walk, der går 250 km fra Newcastle helt ned til Sydney.

Efter al den skinke kunne vi sandsynligvis gøre med en tur som den. I stedet går vi videre ind i Newcastle for en pint og et sted med frokost!

Vi er i Grain Store Craft Beer Cafe i Newcastles Historic East End. Oprindeligt kornet og tøndeopbevaring til Toohey’s i 1800 -tallet, pladsen er nu et sjovt, rummeligt taproom med et af de største udvalg af ægte håndværksøl i landet.

Alle øl, de serverer her, er fra uafhængige Aussie -ejede bryggerier, og det interval, de har på de 21 pumper, er imponerende – får mig til at flytte til Newcastle!

Layoutet og indretningen af ​​kornbutikken giver det en smuk åben fornemmelse med Art Deco-stil og en næsten engelsk pub-se, jeg elsker.

Imidlertid giver sporten på skærme rundt om stedet og båsborde med indlæggene (du kan låne tællere fra dispenseren) også kornbutikken en amerikansk bar -følelse. Det er en cool blanding.

Maden her er i kornbutikken er også stor. Christina er gået efter en amerikansk burger, der ser fremragende ud, mens vores svoger nyder en klassisk cheeseburger. Begge muligheder ville være vindere …

Hvis jeg ikke havde bestilt whoopass -burgeren. Den hellige treenighed af bacon, løgringe og jalapeños i dette monster – sammen med en saftig burger patty, amerikansk cheddar og røget grillsauce tager trofæet.

Christinas søster har skubbet grænserne og gået for House Supreme Pizza. Det har alt! Kylling, chorizo, pepperoni, baby spinat, spansk løg, svampe, capsicum og en chipotle aioli topping! Vi tager det meste hjem i en kasse.

Den virkelige vinder er dog Christinas mors varme rødbedsalat! Så uskadelig som det lyder, er det faktisk stort nok til at optræde på Seinfeld og kommer med en bemærkelsesværdig mængde cashewnødder.

Meget imponeret.

Vores svoger har også en båd, så vi er ude på vandet i dag for at se, om vi kan fange noget middag. Vandet i marinaen ud af bådrampen er stadig, men yderligere rundt i vores foretrukne fiskersteder sparker vinden op og gør tingene … interessant.

I slutningen af ​​vores agn har vi trukket mindst et dusin god størrelse hvilling, en brasme og en smuk flathead.

På rengøringsstationen hæmmes vi ind af grådige pelikaner og skarpe øjne måger. En Pelican formår endda at snige en smukUl sand hviring fra under vores næser. Derefter er vi mere på vagt.

Mens vi var ude i går, satte vi også et par krabbefælder. I slutningen af ​​dagen kontrollerede vi dem til ingen nytte (skønt der var en gryde med to store hajer i – en Port Jackson og en pragtfuld leopard, som vi vendte tilbage til dybet).

Men i morges kontrollerede vores svoger gryderne igen (og fjernede endnu en haj!) Og kom tilbage med denne dejlige blå svømmerkrabbe.

Bekymret har denne fyr formået at få fat i en kniv, når vi satte ham i vasken for at slappe af. Krabber i disse dage …

Vi er imponeret over at se, at Nelson Bay – flagskibets turistplads i Port Stephens – virkelig har forsøgt at øge sit spil for nylig. Gadekunst og smukke hjemmevarer med god kaffe og interessante menuer dukker op her.

Det ser ud til, at hipsterne bevæger sig ind!

Denne jul er vi også ledsaget af denne lille skat. Raven – vores nevøs hund – vokser op til at være sådan en dejlig naturlig lille pige.

Stadig er det svært at tro, at hun er den samme hund, som vi mødte for bare et par år siden. Her er hendes første funktion på MMR – rulle ned halvvejs.

En af de bedste ting ved denne del af Port Stephens er den hundevenlige strand. Selv i sommerens højde får hunde lov til at nyde sandet og surfe på tæerne også.

Det giver virkelig en dejlig jul for at kunne bringe Raven ned til vandkanten og se hende lege.

Solens skarpe lys gennem røghauset minder os om, at ikke alt er godt med verden. Bushfires, der barmhjertigt har været væk fra Port Stephens, har virkelig gjort jul i år til at huske – af så mange af de forkerte grunde.

Når vi kommer tilbage til Sydney lige efter jul, ser tingene endnu værre ud. Bushfire -røg er endnu værre her. Områderne omkring byen lider frygteligt, og længere syd evakueres folk fra deres hjem og tvinges til at overleve på stranden.

Vores tanker og bønner er sammen med alle, der er gennemført af denne ødelæggende situation.

Og her er vi. Happy 2020!

Christina og jeg har en temmelig stille aften i år-bare os to, nogle gode mad og en flaske 15-årige vintage Lanson Champagne.

Vi har gemt denne flaske til en særlig lejlighed – jeg synes, at årtiets tur er god nok, ikke?

Vi nipper til dette fascinerende og overraskende komplekse sprudlende og venter på beslutningen om, hvorvidt fyrværkeriet vil ske eller ikke skal blive foretaget. Det er et hårdt opkald, men uanset hvad har vi besluttet ikke at have dem i år.

Det føles lidt dårlig smag at fejre sådan, når så mange så tæt på os lider på grund af ild.

I eftermiddag er vi ved tennis! ATP Cup – en turnering mellem 24 lande, der blev spillet i Brisbane, Melbourne og her i Sydney – går fra 3. januar – 12. januar 2020.

Vi er her med Marriott Bonvoy – Marriott’s Travel Program – en af ​​de største sponsorer til ATP Cup.

Marriott Bonvoy -medlemmer kan bruge point, der er optjent til at få adgang til specielle VIP -lounger til APT Cup. Lounge -adgang giver dig alle slags gode ting som mad og drikke og de bedste sæder i huset:

Kan ikke rigtig klage over denne opfattelse! Lad os nu se, hvor Storbritannien går imod Bulgarien.*

GB mistede 2-1. De vandt den første singelkamp, ​​men tabte den anden og dobbeltværelserne. Australien vandt dog-knust Tyskland 3-0.

Ud over tennis har Apt Cup her i Sydney nogle ret fantastiske catering og underholdende tilbud. Vi er begejstrede for sporten, men maden, der kommer ud af den berømte Rockpool Bar og Grill’s Kitchen, er meget distraherende!

Maden er absolut fantastisk – og mere end udgør Storbritanniens tennis.

Du kan booke underholdningspakker til APT Cup her til alt inklusive finalen.

Skål til Marriott Bonvoy – det er bestemt den måde, vi vil se tennis fra nu af!

Tjek APT Cup -webstedet for billetter i din nærmeste by. Finalen vil være i Sydney den 12. januar 2020.

Vi håber, at du har haft årets første ugentlige udgave. Ønsker dig og din den bedste start til 2020 muligt.

Cheers – Jim & Christina XX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *